Kokeillaanpa uudelleen, jos vaikka tällä kertaa teksti ei tekisi katoamis-temppua.

Mietiskelin tällä viikolla aikaa ennen omaa blogia. Kuinka kävin useasti vierailuilla muiden blogeissa ihastelemassa kaikkia ihania käsitöitä, joita minulle tuntemattomat henkilöt olivatkaan tehneet. Ystäväni kertoi, että hän oli jonkin aikaa sitten blogin itselleen avannut ja kannusti minuakin mukaan blogimaailmaan omalla blogilla. Ajatuskin tuntui silloin pelottavalta. Huomasin kuitenkin pian, että mietin blogin perustamista esim kun sain jonkin työn valmiiksi, mietin samalla "tän voisin laittaa blogiini" ja myös sitä, mitä mahdollisesti kyseisen kuvan mukaan kirjoittaisin. Lopulta eräänä iltana, tai yötähän se kait jo oli, sain rohkeuden puuskan ja huomasin olevani oman blogin "omistaja".

Heti piti laittaa viestiä ystävälle tyyliin "nyt se on tehty!" :)

En kuitenkaan halunnut blogista muille tutuille kertoa, en edes miehelleni. Pikkuhiljaa kerroin parille ystävälle tästä ja samoin siskolleni ja hänen miehelleen, vannottaen samalla ettei tästä saa muille kertoa. Jos haluan, niin kerron sitten itse.

Nytkään ei mieheni tästä tiedä. Eipä tuo ole kysynytkään, tai huomannut mitään. On ihanaa, että on jokin paikka, johon voi kertoa ajatuksiaan ja tietää, että tekstin lukijat eivät minua tunne kadulla vastaan kävellessään.

On ollut hauskaa ja samalla hiukan outoa, että niiden blogien pitäjät, joiden sivuilla minä aikoinaan kävin, ovat nyt löytäneet minun sivut ja jättäneet kommentteja vierailuistaan.


Aiemmin lukemiani blogeja oli alle kymmenen, nyt niitä on paljon, paljon enemmän! En edes ole varma, montaako blogia seuraan..

Ystäväni neuloi tavatessamme itse värjäämästään langasta sukkia, jotka olivat mielestäni upeat! Hän sitten ehdoitti, että jos hän värjäisi minulle langat, niin hän saisi kiitokseksi kuvata valmiit tekeleet kyseisistä langoista. Ja kuinka olisinkaan voinut kieltäytyä! Niinpä hän sitten tiedusteli värisävyjä saaden vastaukseksi; iloisia, kirkkaita värejä, mutta kuitenkin annan vapaat kädet ja päätösvallan.

Luulin jotenkin, että hän värjäisi minulle kaksi samansävyistä kerää, mutta mutta…  tälläisen kuvan sain sähköpostiini langoista:

1257904.jpg

 


Olin sanaton ja samalla myyty. Saadessani langat viimein käsiini kerittyinä, huomasin lankojen olevan luonnossa aivan ihania! Kädet syyhyten odotan, että niitä pääsisin neulomaan. Lanka oli alkujaan luonnonvalkoista seiska veikkaa.

Kiitos sinulle Kangaskasa! Toivottavasti kiitokset ja kiitoskassin sisältö auttoi kertomaan, kuinka kovasti langoista tykkään :)

*** *** *** ***

Tänään näin pienen vauvan, siis sen toiselle siskolleni syntyneen, huomenna 3 viikkoa täyttävän tyttösen. Ja kyllä muuten oli suloinen tapaus, vaikkakin ainahan vauvat on suloisia ja ihania :)

Mittasin vauvan jalkapohjan pituuden ja mitaksi tuli 10 cm! muutoinkin tyttö on pitkäsäärinen kaunotar..

Vauvan kuvaa en tänne laita, koska periaatteenani on se, etten pistä kenestäkään läheisetäni kuvia, joista henkilön voisi tunnistaa. Käsien ja jalkojen kuvaus on erijuttuja, koskapa niistä harvoin ketään tunnistaa ;)

*** *** ***

Pengoin lankakasaani ja hiukan hirvitti lankojen paljous.. Tänään uskalsin ottaa jo kaikki esiin ja kuvata röykkiön.. kasa näytti tältä:

1257868.jpg

Tässä tarkempaa tietoa kasan sisällöstä:

23 kerää 7-veljestä

8 kerää Tango Fania

1 kerä (100 g) Celebi yunos (tango fanin kaltaista lankaa)

9 kerää Wool:ia

2 kerää Nallea

2 ½ kerää Daisy pörrölankaa

2 kerää Aijulta saatua lankaa (lanka vyöte hukassa)

3 kerää novitan Marilyn lankaa

2 kerää tuntematonta vaalean vihreää lankaa (ostettu kirppikseltä joskus kauan sitten)

 1257863.jpg

sekä

1 kerä lahjaksi saamaani ohutta sukkalankaa

hmm.. siinäpä ne taisi olla..

Keskeneräisiäkin töitä löytyy jonnin verran:

 1257858.jpg

kuvassa siis seuraavia töitä:

1257870.jpg

Novitan jättiraidasta tuleva sukka. Tämä on vasta se ensimmäinen sukka, joten vielä toinen pitäisi tehdä.. tämän aloitin joskus viime syksynä. Tavoitteena saada sukat viimeistään jouluksi valmiiksi
(vuotta tosin en uskalla määritellä tarkemmin.. )

1257872.jpg

Kaulahuivi, lankana Pop Plus. En muista, koska tän olen aloittanut. Yhden samanmoisen jo olen tehnyt ja paljoa ei enään olisi jäljellä, mut jotenkin tökkii.. käsissä rupeaa tuntumaan, kun nuilla pitkillä kasin puikoilla tikuttelee.. :(

1257881.jpg

Tämä on se ikuisuus-projekti.. Kaksi vuotta sitten sen muistaakseni aloitin ja tätäkään ei olisi paljoa jäljellä, pitäisi vain ottaa itseä niskasta kiinni ja ryhtyä työhön...

1257877.jpg

Ties monesko ikuisuus-projekti tämäkin on.. näitä siis löytyy kaksin kappalein. Tein itselleni lapaset, joiden kavennuksista en tykännytkään ja purin ne kummatkin tuohon saakka, jossa ne siis ovat vieläkin.. pahus, puikot on siis myyös varattuja..

1257883.jpg

Tämä on ihan "tuore" tapaus. Nämä lapaset on mummon vakio kuvioinnilla tehtyä ja nämä ovat menossa vaihdossa eteenpäin.. kuvasta huolimatta lapanen ei ole kapenemassa, kuva vääristää hiukan..
Tässäkin tapauksessa tämä on vasta ensimmäinen lapanen..

Sit on lisäksi vielä tilaustyönä menossa vauvantumppujen teko. Niistä en nyt tietenkään tajunnut kuvaa napata, mut eiköhän sellainen vielä tännekkin ilmesty..

Olen miettinyt, miksen saa mitään työtä valmiiksi asti, mutta nyt sekin rupeaa pikkuisen hahmottumaan. Kun tekee vähän yhtä ja hiukan toista, ei mikään valmistu joutuisasti..
Samoin tuo lankavuori yllätti ja nyt se hirvittää.. mä ostan vain lisää ja lisää lankaa, muistamatta (lue: tajuamatta) ettei sitä välttämättä tarvitsisi, kun lankaa on paljon kotonakin! tuosta määristähän puuttuu kokonaan jämälankakerät, joita niitäkin on kertynyt kiitettävästi.. Nyt menen kyl tyhjäämään olkkarista rahin, joka alunperinkin ostettiin mun askartelutarpeille ja poistan sieltä kaikki muut, paitsi langat jätän.. (niinpä niin ja huomenna mietin, et tänään mä sen viimein teen ;)

Mukavaa viikonvaihdetta!!

1257970.jpg
kuva on vuosien takaa, mut niin suloinen, et halusin jakaa sen teidän kanssa :)





Edit:

Tässä todiste, että sain järjestelyn tehtyä tänään. Pörröiset langat meinasivat tuottaa tuon uuden säilytyspaikan suhteen ongelmia, kun meinasivat tarttua rahin sivuihin kiinni. Sitten tuli niksi kakkonen. Muistin aikoinaan tv shopissa mainostetut tyhjiöpussit, kaivoin pakastepussit esille-> langat pussiin-> ilmojen litistys ja pussin suu solmuun. Ja avot! tila pieneni ja langat ovat nyt siististi ja ilmatiiviisti, joten mitkään mahdolliset ötökät (joita meillä kyl ei ole) tai pöly/lika ei niihin pääse :)
Nyt voi hyvällä mielellä pistää itsensä muihin puuhiin :)

1258321.jpg
seiskaaveikat ovat kolmessa kerroksessa ja joka kerroksessa taisi olla 7 tai useampi kerä. Muut langat ovat kuvan alareunassa. (woolit näköjään tuossa oikeassa kulmassa olevassa pussissa, josta ei ole runnottu ilmoja pihalle.)