Aloitin taanoin kämmekkäiden teon. Ne olivatkin elämäni ensimmäiset niin itsetehtyinä, kuin muutoinkin. Päätin, että haluan saada kämmekkäät valmiiksi maanantaihin mennessä, jotta saan ne heti maanantaina töihin ottaa mukaani. Sunnuntaina ne viimein puolenyön aikoihin olivat valmiina, vielä päättelyt ja avot!

1574255.jpg

Se, mikä näissä oli jännää, ja hivenen outoakin, oli se että neuloessa tein näistä niin pitkät, että pikkurilli oli puolittain peitossa. Valmiina käsissä ne olivat kuitenkin niin pitkät, että pikkurillistä näkyi juuri ja juuri sormenpää..

1574251.jpg
(kuvassa ei näy näköjään yhtään sitä pikkulilliä..)

Maanantaina töissä nämä toki olivat mukana, ja käsissäkin. Huomasin kuitenkin, että seiska veikka kutkutti jonkin verran. (normaalisti ei ole yleensä kutittanut.) Heitin ne sitten illalla pyykkikoneeseen ajatuksena, josko hiukan pehmenisivät. Tänään ne taas mukaani nappasin yön yli kuivuneena ja mitä unelmaa sainkaan! Ihanat, pumpulin pehmeät kämmekkäät, jotka ovat kuin unelma käsissä. Tykkään.
Nyt aloitin illalla uudestaan neulomisen. Puikot, kuvio ja silmukkamäärä ovat samat, vielä en tosin tiedä, tuleeko niistäkin kämmekkäät, vai jotain muuta. Aika näyttää. Samoin saa jäädä nähtäväksi, jääkö uusi tuotos itselle, vai matkaako jollekkin lahjaksi. Niin ja väristä en vielä kerro mitään, saatte nähdä sit valmiin työn, mitä se sit ikinä onkaan ;)

Pengoin tänään töissä löytötavaralaatikkoa, ja sieltä löytyi pariton sukka, jossa oli mielestäni ihana kuvio niin varressa, kuin jalkaterän päälläkin. Yöksi lainasin sukkaa mukaani ja yritän selvittää, miten kuvio on tehty... Ainakin siinä löytyy oikeita- ja nurjia silmukoita, kavennuksia ja taitaapa olla myös langankiertoakin. Katsotaan saako mun salapoliisin taitoni selvitettyä kuvion mysteerin...

(Kämmekkäät neulottu 7 veikasta puikoilla nro 3½, lankaa meni yht. 72 g )