Nyt tuli hiukan pitenpi tauko neulomisiin :(  Tuo mun vasemman käden peukalohan on satunnaisesti vihotellut,taisi rasittua sillon joskus liiasta neulomisesta. Eilen illalla käsi meni asentoon sohvalla, jossa se ikäänkuin vääntyi, en tarkalleen tiedä mihin asentoon, tai miten se vääntyi. Mutta niin voimakkaasti kipu tuli, että itku pääsi! Tänään töissä huomasin (kun mulle asiasta kerrottiin), että tuon peukun vierusta kämmenselänpuolelta on turvoksissa. Särkyä on ollut tänään kovasti ja lääkkeitä kipuun popsittu. Välillä tulee niin hirmu voimakas kipu, et tuntuu kuin taju lähtisi, sitten se taas muutamassa sekunnissa laantuu inhimillisemmäksi. Viittaamista on harrastettu, kun se tuntuu helpottavan hiukan särkyä, niin ja kylmähoitoa käytetty kotosalla... Harmittaa vietävästi, kun olisi NIIN ihanaa istua pihalla ja neuloa, mut en uskalla nyt rasittaa tuota peukkua..
Painavien tavaroiden nostaminen ei meinaa onnistua silloin, jos käytän peukku-etusormiotetta. Mutta jos jotain kantaa vain muilla sormilla (peukku pois luetuna), kantaminen jotenkin luonnistuu...

Niin ja onhan tääl tullut valmistakin edes vähän.. Toukokuun viimeisenä päivänä nämä valmiiksi tein, mutta päättelemättä ovat vieläkin. Näiden tarinahan oli se, että ihastuin hirmuisesti pinja-neuleeseen ja sitä on pitänyt neuloa ties mihinkä kaikkeen..
Näitä rupesin vain neulomaan ja mitään tietoa ei ollut vielä tuolloin, että tuleeko niistä sukat, lapaset, kämmekkäät, vai jotain muuta. Lopulta ne muotoutuivat tämän näköisiksi:

1619775.jpg

1619777.jpg
(neulottu nro 3½ puikoilla ja lankana 7 veikka.
painoa en vielä tiedä, kun en ole punninnut.
sen teen vasta sitten, kun langanpäät on päätelty..)

Nämä menevät ainakin toistaiseksi lahjalaatikkoon odottamaan uutta omistajaansa (tietenkin vasta sitten, kun langanpäät saan päätellyiksi..)
Kovaa taistoa on käyty itseni kanssa, etten ottaisi näitä itselleni käyttöön. Olen perustellut tätä siten, että mulla on jo tarpeeksi lapasia.. tosin, onhan mulla villasukkiakin, mut silti niitä pitää saada lisää... ja kivahan niitä on neuloa.

Huomenna pitäis viedä koiruus hoitoon ja suunnata auton nokka kohti mun suvun sukupippaloita... näkeepä taasen pitkästä aikaan mm. serkkujani ja heidän jälkikasvuaan..

Aurinkoista viikonloppua kaikille :)