..kohta on jo maaliskuu..

Mitään uutta ei ole neule rintamalla syntynyt. Viikonloppuna olen viimeksi edes sukkapuikkoihin koskenut. Mulla kipeyty jälleen tuo vasemman peukalon seutu. Sattuu, jos peukaloa vääntelee, pyörittelee tms. Myöskin silloin kipua tuntuu, jos jotain pitäisi puristaa .. ärsyttävää. Oletan kipujen syynä olevan fibron. Toivottavasti pian asettuisi, jotta saisi taas neuloskella..

Mut on mulle mukavaakin tapahtunut.. Viime viikon torstaina astelin heräteostoksille Nissenille ja pistin tilaukseen kahdet uudet silmälasit. Aikaa kului suunnilleen 15 min siitä, kun liikkeen oven aukaisin, siihen kun sen oven perässäni suljin. Tänään sain viestin puhelimeeni, että lasit ovat valmiit. Niinpä sitten töiden jälkeen suuntasin hakemaan uusia lasejani ja jännitys oli SUURI, kun kyseiseen tarjoukseen ei kuulunut linssien ohennuksia, eikä heijastuksenestopinnoitetta. Ehdin jo nähdä painajaisiakin, että linssit olisivat 2 cm paksut kauttaaltaan. Tiistaina mittasin käytössäni olevista rilleistä linssin paksuuden paksuimmalta kohdalta ja hiukan sain huokaista, ehkä tulevat lasit, tai tarkemmin linssit, eivät sittenkään olisi ihan hirmuisen paksut.. (käytössä olevissa laseissa linssit oli toki ohennettu..) No mut kuitenkin. Tänään kävin lasit sit hakemassa ja mitä ihmettä! Silmämääräisesti katsottuna paksuus ero on n. 2 mm ohennettuihin linsseihin!!! (selvennys: Siis noissa uusissa laseissa oli paksuin kohta kehyksen ulkoreunalla ja silmän kohdalta linssi on yhtä kapea mun mielestä, kuin ohennetuissakin. Samoin ohennetuissakin linsseissä paksuin kohta on kehyksen uloimmassa reunassa.) Sain siis mukaani todella edullisesti kahdet uudet rillit, joiden käyttötarkoitus on (ainakin nyt alustavasti) joutua palvelemaan uimahallissa ja puumettällä.. Totuus on tosin se, et ihastuin toisiin kehyksiin niin paljon, että kun kotiin pääsin, onkin mulla ollut vallan uudet lasit päässä ja harkitsen suuresti, raaskiinko niitä siihen tarkoitukseen laittaakkaan, mihin ne olin alunperin ostaessani tarkoittanut.. Sinänsä hinta ei kyl ollut hirmuinen, et pystyis vaik heti käydä tilaamassa vielä yhdet ;) mut ehken sitten kuitenkaan ihan heti mene.. en taida edes kehdata.. (hinta oli siis 5 €/ yksiteho silmälasit, sisältäen kehykset, linssit ja työn.. siksi siis päätin ostaa kerralla kahdet rillit, enkä aikaa tuhlannut liiemmin siihen, et olisin pähkäillyt ja pähkäillyt ja vielä vähän empinyt, et mitkäs mä ottaisinkaan, mitä mulla on yleensä tapanani tehdä..)

Huomenna saattaapi olla vaikeuksia päättää, laitanko töihin uudet (varalasit) vai ne normaalisti käytössä olevat rillit ;) Huomenna kyl olis tarkoitus lähteä siskon kanssa (tai yksin) uimahalliin uimaan ja vesijuoksua harrastamaan, joten silloin selviää, kummat lasit sinne valkkaan. Huomenna alkaa työpäivän jälkeen aivan ihanainen lomaviikko. Koko viikko lomaa, oi autuutta :)Nuorin siskoni on tosin tulossa yhdeksi yöksi meille kyläilemään ja viikolle mahtuu myös pari fysioterapia-aikaa ja suunnitelmissa on käydä ainakin kaksi kertaa uimahallissa, mieluummin tietty enemmänkin. Ja mitä tärkeintä; aion levätä lomalla ja nukkua aamuisin hiukan pidempään, kuin nykyisin työviikkoina. Silloin soi herätyskello armottomasti n. 6.15-6.30 :(

Nyt toivotan kaikille ihanaa alkavaa viikonloppua ja heille, kellä loma on aluillaan, rentouttavaa lomaa :)