Nämä tyrnit tuli käytyä joukolla keräämässä muutamia viikkoja sitten. Kuudestaan niitä keräiltiin ja kolmen tunnin saldoksi tuli kaksi ämpärillistä marjoja. En yhtään ihmetele tyrnin korkeaa hintaa toreilla ja kaupoissa.

Nämä upeat vaahterat läytyvät kotimme läheltä, rakastan vaahteran lehtien ihanaa väriloistoa syksyisin <3

Ja sit jotain valmistunutta...

Ensiksi esittelen tiskirätin, joka oli pakko loppu kesästä kokeilla tehdä. En oikein tiennyt, tykkäänkö, vaiko enkö, mut nyt riepu on käytössä osoittautunut ihan hyväksi. Joten kaippa mä siitä sit tykkään..

Helmineuletta. Puikkojen kokoa en muista, enkä kyllä myöskään langan merkkiä.. Yksi virherivikin rievusta löytyy, mutta löytyköön.

Päivänä eräänä avasin kansion, jossa säilytän erinäisiä neuleohjeita. Kun kansion kannen avasin, lensi välistä jotain:

Mittanauhahan se siis oli. Olin ostanut biltemasta joskus kauan sitten (vuosi?) pakkauksen, jossa oli kaksi metrin mittaista rullamittaa. Toinen niistä sit sanoi sopimuksensa irti. Toinen mitta puolestaan toimii yhä moitteetta..

Nämä sukat valmistuivat viimein. Lankana niissä on sukkista (harmaa) ja kamppanja seiska veikkaa (sininen). Kokoa löytyy 41-42 ja menevät joululahjapakettiin anopille. niin ja 3.5 bambusilla tikuttelin nuo.. Yhä ovat päättelemättä ja punnitsemassa, mut ehkä sekin tapahtuu ennen joulua ;)

Syyskuun alussa siskoni soitteli ja kysyi, haluaisinko ja ennättäisinkö tehdä hänen tyttärelleen villasukat. Edelliset olivat kuulemma jääneet pieniksi. Kun olin sopivasti sukkasadon aikaan tulleeseen pyytöön suostunut, kertoi siskoni, että kaupassa ollessaan hän oli tytölleen sanonut, että hän saisi valita langan, josta täti tekisi hänelle sukat. Tyttö (1v 8kk) oli poiminut hyllystä kaikkien monien lankojen seasta tuon punaisen langan. Minä sit lisäilin hiukan piristeeksi valkoista lankaa sekaan.  Näitäkään sukkia en ole vielä punninnut, mutta päätellyt ne sentään olen. Kokoa näillä sukilla on 20-21. oikean puoleisissa sukissa on jalkapöydän päällä 2o 1n joustinta. Nyt on samaiselle tyttöselle tulossa jo kolmannet sukat, mut hiukan isompana.

Nyt suuntaan takaisin sohvan nurkkaan neulomista jatkamaan ja huomenna kahvittelemaan siskon luo ja samalla luovutan nuo sukat pikkuiselle prinsessalle :)

 

Aurinkoista viikonloppua kaikille :)