Kellon lyödessä puoltayötä, painelimme pihalle katsomaan, miten taivas täyttyi iloisista väreistä rakettien poksahdellessa öisellä taivaalla. Ja samalla piti viimein polttaa saamamme joululahjakin, kun jouluna sitä ei sit muistettu.. Tässä se siis palaa:

Niille, jotka mahdollisesti eivät kuvasta hoksaa, mikä onkaan kyseessä, niin hieman perinteistä poikkeava jätkänkynttilähän se siinä :)    (rehellisyyden nimissä, kun tuo saatiin, ni mäkin ekana kysyin mieheltä, et mikä toi on.. Ei ollut meinaan ihan normaalin jätkänkynttilän näköinen, mitä siis olin tottunut näkemään ;)  )

Sisällä piti sit hiukan myös kilistellä kuohuvalla (mun lasissa tosin oli pommakkia..)

 

Uuden vuoden aattona, ennen vuorokauden vaihtumista, mulle tuli kiire. Olin päättänyt, et haluan ottaa pihalle mennessäni käsiini uuden uutukaiset lapaset, mut ehkäpä ne pitäis myös päätellä? Niinpä loppukiri alkoi ja vissiin varttia vaille puolenyön sain lapaset käsiin ja suuntasin pihalle :) Tässä ne siis on, vuoden 2009 viimeinen käsityö:

Olin muuten tosi tyytyväinen näihin! En muista, millon viimeksi olen kirjoneulelapaset itselleni tehnyt, mut ainakin niissä oli silloin hankaluuksia, muistaakseni ne itselle suunnitellut lapaset meni siskolleni, kun olin neulonut liian tiukkaa, eivätkä ne sit mulle mahtuneetkaan :(   Nämä siis on neulottu seiskaveikasta (ruskea ja limen vihreä), varsi puikoilla nro 3 ja muutoin puikoilla nro 3.5  Kuviona "auringonlasku", joka löytyy täältä.

Vuoden toiseksiviimeisenä työnä tein myös käsien lämmittimet, mutta näihin ei tullutkaan peukkua lainkaan. Annoimme nämä pienet tumput n. ½ vuotiaalle pikkuiselle miehenalulle.

Tästä näkyy parhaiten kuvio, väri tosin väärä..

Ja tästä näkyy parhaiten sit se väri.. :) Eli siis vaalean sininen wool, kolmosen bambut ja kuvio omasta päästä. Lankaa meni 29 g

Tammikuun alkaessa oli pakko aloittaa myös vuoden ensimmäinen käsityökin. Jotenkin nyt on jäänyt lapastelu päälle, joten yllätys yllätys,  päätin neuloa lapaset :) Ensimmäinen lapanen valmistui heti uudenvuodenpäivänä, mut toisen kanssa sit meni jo toinen päiväkin :)

Pitkään olen miettinyt miten Olgan neulemalli sopisikaan lapasiin, joten pakkohan sitä sit oli kokeilla ja ihan kivat lapaset tulivat.

Nämä siis neulottu seiskaveikasta kolmepuolosilla :) ja 12 s/puikko. Vielä en ole päättänyt, pidänkö nämä itse, vai annanko lahjaksi..

Sain muuten jouluna lahjaksi lankaa, josta en viel ole päättänyt miksi se muotoutuukaan, mut aivan ihanan väristä ja oloista lankaa, katsokaa :

Joulukuussa tilasin myös kimpassa ystäväni kanssa lankaa, kun sattui olemaan postimaksuton päiväkin  :) Näin paljon ihanuuksia kotiutui meille:

Jussipussikin toi mukanaan ihania sävyjä:

Vielä en ole noistakaan langoista mitään alkanut tekemään. Eilen päätin viimein pestä vauvan vaatteita ja kärsimättömänä odotin tätä päivää, jolloin niitä pääsisin silittämään. Halusin nimittäin ainakin ensimmäistä kertaa silittää kaikki vauvan vaatteet.  Tänään on pyykkikone edelleen laulanut pikkuruisia vaatteita pestessään. Ja miten ne ovatkaan pikkuruisia <3

Tuntuu hassulta, miten aika onkaan mennyt nopeasti. Enään ei ole montaa viikkoa siihen laskettuun H-hetkeen :)  Pian me olemmekin lapsellinen perhe, ihanaa (ja hitusen myös outoakin, hyvällä tavalla). 

Nyt puikoilla on ruskea sävyisestä neliraita woolista tulossa pikkuruiset tumput, jos ne vaikka sais piakkoin valmiiksikin.. ja jos viel tekis samaisesta langasta pikkuruiset sukatkin, niin olisi vauvaa varten valmiina :)

Näissä tunnelmissa pahoittelen postauksen sekavuutta ja toivotan kaikille oikein ihanaa vuotta 2010 :)

 

P.s. Huomasin vasta nyt, et tuo postauksen ihan eka kuva on aivan kuin sydän.. rakkauden täyteinen vuosi siit lienee tulossa :)