Tammikuussa on jotain sentäs saatu valmiiksi myös neuleiden osalta. Pistetään nyt viel kertauksen vuoksi kuva tammikuun ihan ekasta työstä :)

Eli nämähän valmistuivat tammikuun parina ensimmäisenä päivänä. Ja lapasissa siis kuviona Olga.

Jotenkin sitä sit tuli innostuttua neulomaan kirjoneuletta. Niinpä tässä taanoin valmistuivat seuraavat lapaset, jotka näyttävät tältä:

Vihertävän harmahtava lanka on Jussia (itselle muistiin: väri 820 ) ja tuo punakukertava on seiska veikan raitaa. Nämä (kuten edellisetkin samalla kuviolla olleet) neuloin bambuisilla 3.5 nron sukkiksilla. Ja kuviohan on auringonlasku.

Näiden lomassa tuli neulottua jotain "hiukan" pienempää. Halusin meidän pikkuisellemme jotain pientä, joka sopisi sekä tytölle, että pojalle. Niinpä valmiiksi syntyivät nämä:

Ja nämä:

Lankana muutaman vuoden takainen raita wool ruskean sävyisenä. Puikoiksi valikoitui bambuiset nro 3 sukkapuikot. Erikoisuutena näissä sukissa on tuo kantapää, joka on neulottu poikkeuksellisesti helmineuleena. Malli noissa sukissa ja tumpuissa on oma, vuosia sitten hyväksi koettu malli :)

Käsitöitä ei juurikaan tuota enempää ole tammikuun aikana tullut tehtyä. Mutta muuta tekemistä on ollut senkin edestä. Tammikuussa on pyykkikoneemme saanut välillä jo rukoilla armoa, kun olen innolla pessyt äitiyspakkauksen sisältöä ja kaikkia niitä muita pikkuruisia vaatteita ja liinavaatteita, joita kotiimme on kantautunut. On siellä päässyt pyörähtämään myös muutamat pehmolelut ja vaunun kopan pestävät kankaiset osat sekä vaunun kopan patjakin. Tuo nallekangas, joka muutamissa kuvissa näkyy, on muuten samainen kangas, joka löytyy vaunujen vuorituksesta :)

Tästä alkaa valitusosio, varoitan:

Laskettuaika lähenee nopeaan tahtiin (on muuten nyt tulevana sunnuntaina..)  ja mua ei juurikaan kyl se stressaa , tai aiheuta paniikkia tms. Eniten on ruvennut ärsyttämään kaikki muut.. Kun vastaan puhelimeen, sieltä poikkeuksetta kuuluu ensimmäisenä kysymys "joko olet laitoksella" tai "Ootko yhtenä, vai kahtena kappaleena??" Ja samoja kysymyksiä ja niiden muunnelmia löytyy jokaisesta sähköpostistakin. Kaikki on saaneet järestään saman vastauksen; Kyl mä sit ILMOITAN, kun vauva on syntynyt. Toinen piirre, mikä on ruvennut potuttamaan on ihmisten huoli meidän mahtumisesta kotiimme. Siskot, äiti, tädit ja kaikki muutkin kysyvät aina jossain vaiheessa keskustelua, et meinataanko me OIKEESTI asua viel vauvan synnyttyäkin tässä asunnossa??? ja MITEN me muka oikeesti MAHDUTAAN asumaan tässä nykyisessä, kun vauva syntyy?? Niinpä niin, vauvahan viekin niin hirveesti tilaa. Onhan se totta, et 39 neliötä tuntuu pienehköltä tilalta, mut ei me haluta lähteä muuttamaan ihan mihintahansa. Kyl me asuntoja ollaan katseltu, mut ku mieleistä ei ole vastaan tullut, ni miksi muuttamaan kämppään, joka ei miellytä?

Joillakin aiheuttaa "huvittuneisuutta", kun he miettivät, miten muka saamme vaunut tuotua pieneen tuulikaappiin säilytykseen. Kuka käskee niitä sisälle tuomaan, kysyn vain? Eiköhän niille löydy sopiva säilytyspaikka muualtakin..

Joo mut riittäköön tää nyt tästä valittamisesta..

******

Helmikuun vaihtuessa aloitin muuten uuden käsityönkin, joka on -yllätys, yllätys- lapaset tuolla samaisella auringonlasku kuviolla :) Oon kuvioon tykästynyt ja nyt se on jo pinttynyt takaraivoon, joten kaaviotakaan en enään tarvitse. Noiden lapasten jälkeen on suunnitelmissani neuloa viel ainakin yhdet samaisella kuviolla, mut eri sävyissä..

Lankaa on paljon tuhlattavaksi, joten ei lienee tuu paniikkiakaan, vaikken kauppaan pääsisi lankaa ostamaan.. Jollei sit iske se sama ongelma, kun kaikilla neulojilla aina välillä: mikään olemassa oleva väri ei miellytä ja on PAKKO mennä kauppaan ostamaan parempaa ;)

Nyt lopetan tämän vuodatuksen tältä erään. Viimeistään kuun lopussa kaiketi saan tulla taas raportoimaan valmistuneista projekteista, ja TOIVON, ettei ne jää vain neulomisiin ;)

P.s.

Huomasko kukaan muu, et mä olen näköjään saanut lapasinspiraation oikein kunnolla? Yleensähän täältä on valmistunut miltein pelkästään sukkia, mut nyt tilanne onkin päinvastainen :)