Niin se vaan vaihtui sadonkorjuu toiseen. Eli siis sukista sujahtivat puikot sujuvasti lapasiin :) Hiukan mun neulontaharrastustani rajoittaa pieni poikaseni, joka on oppinut nousemaan seisomaan kaikkea mahdollista, ja mahdotontakin vasten. Niin ja on myös oppinut hiukan kävelemäänkin tukea vasten. Eli tämä äiti saa neuloa sillon, kun pikkuiseni nukkuu, jos siis ei ole jotain muuta tehtävää. Pieni poikaseni vietti eilen 9kk päiväänsä. Mihin tää aika oikein menee??? Tää viikonloppu on ollut täynnä äksöniä. Vieraita on pyörinyt nurkissa eilen ja tänään riitämiin, vaikkakin ne kaikki on ollut vain sukulaisia.. Ens viikolla saan viettää "kaksikymppisten kymmenvuotispäivääni" ;) eli niin sitä vaan siirrytään uudelle vuosikymmenelle.

Mut nyt pidemmittä puheitta kuviin, joita on paljon. Varoituksena heille, jotka eivät jaksa kuvia katsoa ;)

Taannoin huutelin teiltä lukijoilta apua ongelmaani. Olin kopsannut anopin uusimmasta Novitan lehdestä tico tico-sukkien neuleohjeen, josta unohdin lahjakkaasti kirjoittaa yhden merkin selityksen. Suuret kiitokset vielä avusta.

Tarkoituksenani ei suinkaan ollut neuloa sukkia, ehei. Siis vaikka sukkasatokuu olikin vielä meossa. Sensijaan halusin neuloa lapaset.

Nämä lapaset sai rakas mummoni 85-vuotis synttäreidensä kunniaksi. Lapaset on neulottu nelosen bambuilla Isoveli-langasta. (10s/puikko)

Nämä sukat oli vielä sukkasatoon kuuluvia. Alempana lisää infoa niistä :)

Pienet sukat pikkuiselle tyttövauvalle. Lankana kukkaketo, puikot kolmosen bambut. Jalkapöydän päällä joustinneuletta.

Aikuisen sukat, kokoa 39-40. Menevät jouluna lahjaksi jollekkin läheiselleni :) Lanka samaa, kuin pienissäkin sukissa, kuviona Olga-neule. Puikot oli muistaakseni samaiset kolmosen bambut.

Pienen tyttövauvan isollesiskolle piti kanssa jotain pientä neuloa, joten lapaskuun ollessa jo käynnissä, neuloin siskollekkin lapaset.

Pinkki seiskaveikkaa, lilan langan merkistä ei hajuakaan.

Tässä vielä siskoksille mennyt paketti yhteiskuvassa :) Alimpana olevat epämääräiset "jutut" on vauvelin tumput. varret on tehty kukkaketo-langalla ja tumppuosaan lisäsin mukaan valkoista seiskaveikkaa, jottei tuuli menisi läpi :) Tumput ei kuitenkaan siis ole mukana lapaskuussa.

Nämä tumput on tehty ennen lapaskuuta. Lankana isoveli color ja puikkoina nelosen bambut (jep, ja näissä on sama kuosi, kuin niissä mummon lapasissa)

Siskon tyttöselle jouluna menevät lapaset (pinkki ja lila seiskaveikka)

Jollekkin läheiselle jouluna menevät nämäkin lapaset. ja kuvio, ylläri ylläri, sama kuin edellisissäkin ;) Lankana musta isoveli.

Nämä on tehty ennen lapaskuuta. Lankana punainen isoveli. Nämä on aloitetttu ennen tuon ihanan kuvioneuleen löytämistä,joten nämä on saaneet 2o1n joustinneuleen myös kämmenselkään. (12s/puikko) Nämä mahtuisivat periaatteessa myös miehenkin käteen, jos siis olis pidemmät. Mut tarkoitus olikin, et nämä mahtuisivat toisten lapasten päälle. Ei pitäisi kovimmillakaan pakkasilla palella sormia ;)

Nämä lapaset matkaavat huomenna lahjaksi ja kiitokseksi ihanalle muskariopelle :) Lankana ei tällä kertaa ollut isoveli, vaan Jussi. Koskapa tuo kuvioneule on tehty kymmenelle silmukalle ja näissä oli 12s/puikko, päätin soveltaa. Lisäsin siis kuvion nurjien silmukoiden lukumäärän kahdesta kolmeen.

Tässä vielä kotona olevien lapaskuun aikana neulottujen lapasten yhteiskuva (Saldo siis tällä hetkellä 2 aikuisten ja 2 lasten lapaset) Lasten lapaset on kokoa 2-4 vuotta.

tässä viel kotona olevan lapasrevohjan yhteiskuva. Olis päättelykeijullekkin työtä, mut niin sitä vissiin pitänee vaan itse päätellä langat..

Nyt on puikoilla tulossa ainakin yhdet lapaset vielä. Saajana on poikamme, mutta en taida ihan heti niitä käyttöön kuitenkaan ottaa..

Mukavaa ensimmäistä adventtia kaikille ja rauhaisaa ja stressitöntä joulun odotusta :)

 

Lapaset menivät siis tänne: