Niin se marraskuu ja lapaskuu siinä sivussa loppui.. Ja tavoitteenikin onnistuin pitämään, eli sain kuin sainkin viimeisen lapasparin valmiiksi ajoissa :) Oikeammin ne taitavat kuitenkin olla ennemmin tumput, kuin lapaset, sillä niissä ei ole lainkaan peukkuja. Halusin tehdä pojalle lapaset, jotka oikeasti pysyisivät käsissä. Mallia mietin, mut jotenkin sit neuloessa lapaset muotoutuivat lopulliseen muotoonsa. Jossain alitajunnan syövereissä oli mielikuva junasukista mut en jaksanut sit lähteä kuitenkaan ohjetta mistään etsimään. Tumput ei kyl näytä lainkaan noilta inspiksen lähteeltä, mut ei se mitään. Tykkään noista tuommoisena :) Kokeilin tumppuja poitsun käsiin ja hyvin näyttivät pysyvän paikoillaan. Pituutta varsiin tuli sen verran reilusti, et varret ulottuu kainaloihin asti :D

Pistin kuvaan mukaan tulitikkuaskin mittasuhdetta antamaan :) Tumppujen tietoja: Jussi-lanka, 3,5 puikot, 8s/puikko ja malli oma (en ole ainakaan just tuollaisia nähnyt missään/kenelläkään ennen)

Nämä tumput menivät myös lapaskuuhun ja ovat viidennet lapaset sadonkorjuuseeni :)

******* ****** ******

Tällä viikolla minäkin siirryin uudelle vuosikymmenelle. Sain synttäripäivänäni huomata, et olen saanut ihanan aviomiehen, joka oikeasti taitaa tietää, mitä todella halusin, ja tarvitsin.. Niin ja samalla sain huomata, et hän taitaa sittenkin arvostaa innostustani käsitöihin ;) Sain lahjaksi kauan unelmoimani ihanuuden; ompelukoneen <3 Mallista en ollut ottanut aiemmin mitään selvää, olin vaan ympäripyöreesti haaveillut omasta koneesta, ettei tarvitse muiden koneita lainailla ja aina opetella jokaisen koneen käyttö ja temput uudestaan. Nyt olenkin sit eilen ihaillut konetta, ja tänään hiukan kokeillutkin, ja hyvin toimii :) Eikä ollut lainkaan epäselvää, millä kokeilisin ompelukoneen käyttöä. Olin aiemmin leikannut valmiiksi kankaasta poitsulle ruokalappuja, mut ompelut oli jääneet ompelematta, kun turhauduin lainakoneeseen ja kanttinauhakin pääsi loppumaan. Niinpä sit hurautin ne kaksi ruokalappua valmiiksi, sekä tein vielä kolmannen lapunkin. Noita ruokalappuja kun ei vaan voi olla liikaa. Kurkkasin tänään laatikkoon, jossa ruokalappuja säilytän, ja huomasin kaikkien olevan pyykissä. Eli tarpeeseen tulivat ;) Tässä uusimmat ruokalaput :

Alempi lappu on entistä pöytäliinaa, kerni kangasta siis. Samanlaisen, mutta ruskeilla kanttinauhoilla tein jo aiemmin. Kissalappu on yksinkertainen, mutta kangas on paksuhkoa.

 

Näissä kuvissa on vain yksi lappu, mutta se on kaksipuoleinen :)