Taas on vuosi vaihtunut, ihan tuntuu et sekin tapahtui varkain. Mihin meni se kokonainen vuosi, kun vastahan tuo pieni mies syntyi, ja jo muutamien viikkojen (!!) päästä hän täyttää vuoden. Iso poika jo.  Vauvan syntyminen toi päiviini niin paljon sisältöä, et aikaa ei tunnu olevan koskaan tarpeeksi. Blogin päivittämiseen olisi mahdollisuus illalla, kun lapsi menee nukkumaan, tai päiväunien aikaan. Silti se aika tulee käytettyä muuhun, kuten siivoamiseen, ruuan laittoon, netissä surffailemiseen, käsitöihin.. Niin. Paljon olis kaikkea, mihin sitä aikaa tarvitsis, mutkun sitä ei vaan ole loputtomiin.

Nyt kuitenkin päätin kirjoittaa tän päivityksen, VAIKKA pieni mies onkin hereillä! Niin sitä vaan lukkiuduin läppärin ja lapsukaisen kanssa lastenhuoneeseen ja samalla kun lapsonen leikkii omia leikkejään, mä kirjottelen ;)  Ja tää on muuten eka kerta, kun teen näin, katsotaan kuinka käy :)

Nyt kuitenkin palataan vielä hiukan viime vuoteen. Joululahjoiksi halusin antaa mahdollisimman monelle jotain itsetehtyä. Aika oli jälleen rajallinen, joten kaikki ei valitettavasti saaneet itsetehtyjä lahjoja, ei vaikka kuinka yritin.

Ja varoituksen sana heti tähän alkuun: tämä postaus sisältää paljon kuvia.

Äitini sai tämän vuoden lahjoista ainoat sukat. Nyt ei vaan sukkien neulominen innostanut.

Nämä menivät siis samalla sinne sukkasatoon ja nämä on jo aiemminkin esitelty.

Nyt täytyy tunnustaa, etten enään muista, kelle meni mitkäkin lapaset... ups :S Mut muistelisin, et mummo tais saada nuo siniset lapaset, ja kälyni nuo ruskeat.

Nämä lapaset sai anoppi:

Vanhempi kummipojista sai nämä lapaset, jotka siis isoveli coloria nelosen bambuilla neulottuna. Kämmenselän puolella 2o 2n joustin.

yksi siskoistani sai tämmöisen patalapun. Kuvassa lappu odottamassa pesuun pääsyä, kuvaa konepyörityksen jälkeen en muistanut ottaa.. Lankana Puro ja 40 asteessa huovutin muun pyykin seassa.

Pikkuveljelle meni nuo mustat lapaset ja nuorempi kummipoika sai joulupäivänä itselleen nuo raidalliset lapaset:

Samaisen kummipojan pikkuveli sai joulupäivänä nämä lapaset:

Syy siihen, miksi pojat saivat lapasensa vasta joulu päivänä, oli ajan puute. En vaan saanut toista lapasta ja peukkuja ajoissa valmiiksi.. Nämä ovat vihreän sävyisestä Jussista neulottu ja peukut on saajan toiveiden mukaisesti tehty ruskealla seiskaveikalla :)

Nuorin siskoni sai lahjakseen makkaralapaset, jotka olin onnekkaasti unohtanut kuvata :( Tässä kuitenkin osviittaa..

Nuo lapaset on siis poikani tumput, ja ne ei menneet joululahjaksi. Lisäsin tämän kuvan vain siksi, että saatte mielikuvan, millaiset lapaset kolmas siskoni sai. Kuvitelkaa siis lapaset isommiksi, makkaroita yksi vähemmän ja väriksi aniliinin punainen, niin ja koko aikuinen nainen ;)

Tässä toisen siskoni lapaset:

 

Siskon tyttö sai itselleen kahdet uudet lapaset:

Muistinkohan nyt kaikki.. toivottavasti.

Joulun aikaan, kun lahjat oli valmiit, päätin neuloa jo välillä itsellenikin. Ennen kuin vuosi vaihtui, sain viime vuoden tapaan, uudet lapaset valmiiksi.

Eli nuo pallokuvioiset on viime vuonna neulottu ja nuo vasemman puoleiset an aloitettu vuoden ensimmäisenä päivänä, ja olisko vuoden toisena päivänä päätelty :)

Joulun jälkeen sain paluupostissa siskontytön lapaset takaisin. Olin mitat (lapasen pituus ja peukun pituus) ottanut ohjeesta, mutta ohjeppa olikin virheellinen ja lapaset ihan liian pienet. Peukku ei mahtunut kuin tosi vähän peukalon paikalle. Niinpä tämä täti korjasi ne :)

Tämmöiset ne oli ennen:

(tosin jälkimmäisissä lapasissa peukku oli punainen, kun lanka loppui kesken..

Ja tälläiset niistä tuli:

Tyttö oli tyytyväinen, ja samoin täti :)