Joulun pyhien aikaan päätin hyödyntää ulkona paukkuvan pakkasen. Niinpä pistin mökillä jäälyhtyjen tehtailun pystyyn. Kerralla oli jäätymässä 5 lyhtyä. Lopulta pihaa koristi 14 lyhtyä. Enemmänkin olisi voinut niitä tehdä, pihaan olisi kyllä mahtunut, mut iski laiskuus. En vaan enään jaksanut. Tässä muutama tunnelmakuva :)

Jäälyhtyjä tehdessä kaikki meni muutoin hyvin, paitsi kaksi lyhtyä hajosi käsiin, yksi oli jäätynyt umpijäähän ja onnistuin sit tuon viimeksimainitun lyhdyn ansiosta hajottamaan myös anopin tattianpesuämpärin. Puolustukseksi sanottakoon, et ämpärin suu oli jo valmiiksi hiukan haljennut ja pakkanen vaan hoiti homman loppuun ;)

Tammikuun aikana olen ehtinyt jo neuloakkin jokuset lapaset ja taas on yhdet puikoilla. Tällä kertaa olen käyttänyt apunani niin ruutupaperia, kuin millimetripaperiakin. Uskomatonta kyllä. Tavoitteenani on tehdä lehmäkuvioiset lapaset kälylleni synttärilahjaksi. Synttäreihin on viel onnekseni rutkasti aikaa. Yhden piiros hahmotelman teinkin jo, ja kokeilin kuviota neuloa. Valitettavasti yritelmä joutui purkuun, sillä mielessä oli halu tehdä ISOJA laikkuja. Niinpä sitä kuviota on hahmoteltu monet monituiset kerrat ruutupaperille, kyllästytty ja aloitettu uudestaan. Viimein keksin. Otin millimetripaperin, rajasin siihen lapasen kahden puikollisen verran ja hahmotelin läikät. Lopulta siirsin kuvion ruutupaperille ja nyt vain odotan, et saan neulottua "resorin" (joka siis sekin kuvioneuletta) ja pääsen aloittamaan kuvion :)

Toisenlaisiakin kädentaitoja olen tehnyt:

Aivan. Kuvassa näkyy 35 purkkia soseita (kana-, liha- ja kalasoseita) Hiukan meinas tehdä tiukkaa, et sain nuo kaikki mahtumaan pakastimeen :)

Jännä kyl miten ihmismieli on muuttuvainen. Joskus muinoin olin sitä mieltä, et neulominen on vaikeaa, etenkin sukkien kantapään neulominen. Sitä en takuulla opi ikinä!

Ja vauvan soseet. Mitä järkeä on muka tehdä soseita ite, kun ihan hyviä soseita saa kaupastakin. Niin sitä vaan kyllästyin ostamaan aina vaan niitä kaupansoseita ja päädyin tekemään soseet itse. Toki meillekkin valmissoseita välillä ostetaan, esim. mökille ostan kaupan soseet, en viitti roudata pakasteesta soseita mukana, ku n. 3 tuntia kuitenki kestää ajomatka.

Samoin olin aikoinaan sitä mieltä, et kestovaipat on hyi-yöks-juttuja, enkä varmasti moisia tule muksulleni päälle pukemaan, saati käyttämään. Mielipide muuttui.Halusin kokeilla, millaisia ne kestovaipat on, kun ei niitä kaikki hauku, vaan käyttäjiäkin tuntuu olevan. Ennakkoasenteena oli kuultu kommenti, miten kestovaipat haisee pahalle ja niitä kun säilyttää etikkavedessä ennen pesukoneeseen menoa, niin koko kämppä lemuaa.

Niin sitä yhtenä päivänä tajusin kaupassa pyöritteleväni kestovaippaa käsissäni samalla miettien, ostaisinko, vaiko enkö. Seuraavalla kauppareissulla tutkin vaippoja taas. Ja tälläkertaa päädyin jopa yhden kestovaipan ostamaankin. Nyt on muutaman kerran vaippa jo ollut käytössä ja plussaa on ollut helppo käyttöisyys ja kuivana pysyminen. Miinuksena hidas kuivuminen. Tuo vaippa on ns AIO, eli ei tarvitse vaipan lisäksi mitään muuta.  Huomasin eilen surffailevani huuto.netissäkin jo noita vaippoja ketselemassa ja tänään kolahti jo pahemminkin. Mietin, josko sitä osaisi ja voisi itse (?!?!?!???) ommella kestovaippoja. Apuva. Mihin tää viel menee? Netissä vaan ei juurikaan ollut ohjeita vaippoihin saatavissa, tai ainakaan mä en löytänyt. Siis kaavoja.

Siispä, millaisia kokemuksia teillä on noista kestoista ja onko vinkkejä helppoihin kaavoihin ja onko kestovaippojen ompelu niin vaikeaa, kun olen kuullut (siis taskuvaippojen tai AIO-vaippojen? vanhoja froteisia käsipyyhkeitä kaapista löytyy, mitä vois noihin vaippoihin käyttää, jos oikeasti ompelemaan innostun..

 

Tähän loppuun viel hieno kuva yhdestä kotimme ikkunasta kovien pakkasten aikaan :)

Mukavaa alkanutta viikkoa :)

 

P.s. Uskomatonta, ensin pitkääkin pitempi paussi blogin päivityksessä, ja sit samana päivänä tulee jo toinen päivitys ;)

 

edit: Uusi sivupohja täältä.