Monta monituista kertaa olen tämän postauksen aloittanut, ja deletoinut tekstit, ja taas sama uudestaan ja uudestaan.. Miten voikaan olla vaikeaa aloittaa!

Kuluneella viikolla on ollut jokapäivälle sama tehtävä: Kodin siivousta ja järkkäämistä. Hommaan haastetta saadaan pienestä poikasesta, joka parhaansa mukaan pyrkii sisustamaan kotia oman mielensä mukaiseksi, eli levittää lelujaan ja muita tavaroitaan (mm. tutteja) sekä äidin ja iskän tavaroita ympäri kotiamme :) Syykin tähän puunaamiseen on ja oli hyvä. Vuosi sitten pieni poikasemme syntyi meidän perheeseemme ja perjantaina hän täytti yhden vuoden, jota sitten viikonloppuna juhlimme :) Lahjoja tuli paljon, mutta isoin (ja kallein) lahja on vielä ostamatta ja oikeestaan vielä valkkaamatta. Päätimme ostaa pojallemme yhteislahjaksi mummojen ja pappojen kanssa turvaistuimen autoon, kun käytössä ollut kaukalo on jäämässä 1-vuotiaalle liian pieneksi.

Kakkua ei onneksi tarvinnut itse ruveta leipomaan, kun siskoni lupasi sen meille tehdä. Ja oli muuten taivaallisen makuista, nam :P Silti leipomuksia jäi mullekkin tehtäviksi. Leivoin mm. pizzapiirasta (pohjaan löysin ohjeen netistä nimellä suolainen piirakka, täytteeksi pistin, mitä mieleen juolahti) ja suklaamuffinsseja. Jälkimmäisiä tein kokeilu mielessä jo torstaina ja niistä tuli niin hyviä meidän mielestä, et ne tuppas hupenemaan uhkaavasti. Tekaisinpa sit perjantaina niitä vielä hiukan lisää ja nyt niitä on jääkaapissa aika paljon ;) (ja meidän tuurilla pakasteeseenkaan ei mahdu..)

***

Tänään sain huomata, et meidän poika ei oikeasti enään ole vauva. Pienimies seisoi pitkän tovin (ekaa kertaa) ilman tukea ja otti useamman askeleenkin ilman tukea <3 Tätä on odotettu :) Voi toki olla, et kohta mä viel toivon paluuta aikaan, jolloin lapsukainen ei osannut kävellä, tahi juosta ;)

*****

En muista, olenko aiemmin esitellyt sukat, jotka neuloin miehelleni isänpäivälahjaksi. Otetaan siis varmuuden vuoksi mahdollisesti uusiksi tämä kuva:

puikkoina oli 3,5 tai 4 bambut. Lankana ruskea ja raitainen seiskaveikka.  Kokona siro 46 :)

Sukat kuvattu pesukoneesta tulon jälkeen, kun ne on jo muutaman kerran olleet käytössä..

 

Neuloin kummipojalle lapaset tumman-, oikeastaan myrkynvihreästä ja limenvihreästä langasta. Lapasista tuli samanlaiset, kuin tuossa kuvassa, vaikkakin kuva on mun lapasista, jotka tein pari vuotta sitten.. Sen siitä saa, kun ei muista kuvata tekeleitään ennen töiden lahjoittamista eteenpäin..

 Synttärilahjaksi sain yhdeltä ystävistäni aivan ihanaa lankaa ja puikot:

Päätin jo nuo ihanuudet saadessani, että kunhan saan joululahjaneuleet tehtyä, teen itselleni noista langoista sukat tai lapaset :) Hiukan langan ohuus arvelutti, samoin puikkojen koko. siis puikot olivat 2.25mm ja normaaleja (siis mihin olin tottunut) lyhemmät. Olen nyt pikkuhiljaa neulonut itselleni tuosta sinisävyisestä sukkia, mutten ota mitään paniikkia valmistumisen suhteen, sillä samaan aikaan on tekeillä toinenkin käsityö, tai oikeastaan parikin. Vuosi sitten ennen lapsen syntymää aloitetut sukat, se ensimmäinen siis on jo valmiina, mut toinen sukka on viel hivenen vaiheessa. Samoin keskeneräisenä on myös kälylleni lahjaksi tekemäni lehmäntäplä-kuvioiset lapaset. Niistä tulee hienot mun mielestä, ja hilkulla oli, etten niitä kälylle eilen ruvennut jo esittelemään ;) Olis yllätys kyl mennyt sit siinä..

*****

Tässä vielä muutama talvinen kuva upeista, mutta samalla myös vaarallisista luonnon taideteoksista, joiden myötä toivotan mukavaa alkavaa viikkoa kaikille :)