Viime kesänä osallistuin ensimmäistä kertaa KyJy-tempaukseen. Mukaan tuli kuitenkin raskaus ja pahoinvoinnit sekä neuleplääh ja tempaus jäi osaltani kesken. Ne työt, joita tempauksen aikana aloitin, on melkein kaikki jo valmistuneet. 

Opettelin tempauksen aikoihin myös uuden taidon, virkkauksen. Sain kädestä pitäen opastusta kälyltäni isoäidinneliön virkkaamiseen ja viimein sen opinkin. En siis vielä voi sanoa osaavani virkata, mutta osaan virkata sentäs tuon neliön. Ja jopa ilman ohjettakin jo :) Aloitin virkkaamaan peittoa tulevalle vauvaleni neliölappusista. Lappuja ehti jo pieni pino kertyäkkin pikkuhiljaa. Kuitenkin, kun selvisi lapsen synnyttyä, että tulokas on tyttö, tuntui peitto samassa liian poikamaiselta väritykseltään. Tyttömme sai ristiäisissä lahjaksi anopiltani hänen virkkaaman peiton. Samaisista neliöistä, mutta nalle kukkaketo ruusu-värissä. Niinpä poikamme teki päätöksen itse ja ilmoitti, että äiti tekee hänelle peiton. Ja äiti teki. Monta monituista lappua tuli siihen tehtyä ja kun projekti kasvoi, oli otettava mukaan muitakin värejä, mitä alunperin ajattelin. Oikea tilkkutäkkihän tuosta tulee, mutta tulkoon. Lapsi on peiton omakseen tunnustanut ja naamalla loistaa korvasta korvaan hymy, kun hän ihaile ja kokeilee peittoaan.  Tämä on samalla isoin projekti, mitä olen koskaan tehnyt. Ja ei kyllä kaduta. Niin palkitsevaa on katsoa oman lapsen riemua <3 Peitto on nyt kursittu kasaan pitkistä saumoistaan. vielä olisi "muutama", oikeasti yhtä vaille kaikki lyhyet saumat kiinnittämättä ja sit pitää viel vimeistellä kaikki peiton reunat.. Sormet ja hartiat on kovilla peiton teossa, mut loppuun saakka se kyllä tehdään :) Pitänee vissiin käväistä ostamassa vielä yksi kerä luonnon valkoista seiskaveikkaa, jotta saan kaikki viimeistelyt tehtyä. 1½ kerää sitä vasta onkin siihen hommaan mennyt ;) Mielenkiinnolla odotan, että saan punnita tuon tekeleeni.

(ja kuvan saatte, kun projekti on valmis )

p.s. Osaako joku kertoa, miksi muutamat sanat tekstistä on alleviivatu ja kun kursorin vie sanan päälle, tulee ponnahdusikkuna jostain kisasta tms?