Joskus, sanotaan vaikka 10 vuotta sitten, en olisi uskonut, jos joku olisi kertonut minun ilahtuvan löytäessäni halvalla lankoja, tai jos joku olisi sanonut minun hurahtavan villasukkien neulomiseen. Näin kuitenkin kävi. vajaa 10 vuotta sitten opettelin uudelleen villasukkien neulomisen (tai no, enhän mä niitä sukkia kouluaikanakaan itse neulonut täysin, vaan rakas mummoni, minua kun ei yhtään voinut kiinnostaa neulominen).
Kävin viime viikolla Anttilassa ja ostin Novitan Wool neliraita-lankaa sini-vihersävyssä yhden kerällisen. Kotiin tullessani katsoin uudestaan kuittia ja huomasin kerän maksaneen alle kahden euron. Tällä viikolla oli sitten pakko mennä uudelleen Anttilaan katsomaan, että voiko se hinta oikeesti olla niin alhainen, vai oliko kassalla tullut jokin virhe. Niin, olihan se tietenkin oikein ollut. Piti sitten ostaa punasävyinen kerä myös ja keristä muotoutui pieniä vauvan sukkia, ja kerän lopuista on tulollansa samansävyiset vauvan tumput. Kunhan ystävilleni syntyvät vauvat alkuvuodesta, tulevat he saamaan vauvoillensa pienet sukat ja tumput :)

959158.jpg
SUKKAKUKKA:
punaraidalliset ja turkoosi-sini-valkoraidalliset ovat molemmat Wool-langasta neulottuja. Sini-lila-raidalliset sukat ovat 7veikkaa ja Woolia. jälkimmäiset menevät siis Venäjälle.

Sain ystävältä vinkin, että Prismasta löytyisi kamppanjalankoja edulliseen hintaan, joten suunnistin töiden jälkeen tänään Prismaan. Ajatuksissani olin miettinyt hakevani pari kerää omakseni, mutta.. Sielä lankaosastolla huusi liian moni kerä haluaan päästä koriini ja kotiini. Niinpä sieltä sitten lopulta tuli poimittua peräti yhdeksän kerää lankaa.. en ole tainut ikinä ostaa tuollaista määrää lankaa kerralla! Kaikenkaikkiaan ostin yksivärisiä lankoja 4 eriväriä ja kutakin kaksi kerää ja lisäksi vielä jättiraitaista seiskaveikkaa yhden kerän. Kun kerät lattoi siististi Prisman muovikassiin, täyttyi se kokonaan ihanilla väreillä ja pehmeydellä :)  Nyt on oikein iloinen ja onnellinen olo :)

959156.jpg
Kuvasta tuli todella tumma :( Ostokset siis kuvasta suomennettuna ovat väriltään
(ylärivistä): puna-oranssi-vihreä-turkoosi-jättiraita kerä vihreä,ruskea, sininen ja aniliinin(?)punainen. Ja kaikkia noita siis kaksi kerää kutakin, paitsi tuota jättiraitaa. (oli pakko ostaa samanlainen kerä, minkä ystävältä sain, sillä rupesin haaveilemaan kokonaan tuosta langasta neulotuista ihanista sukista.. ja jos vaikka jaksaisin ja malttaisin neuloa niihin pitkät varret.. mutta ensin täytyy neuloa joululahjoiksi tulevat sukat valmiiksi..)

Sain neulotuksi valmiiksi lapaset siitä ihanasta seiska veikan jättiraitalangasta, jonka sain ystävältäni lahjaksi ja laskin, että sukkia, tarkemmin, vauvansukkia on nyt parin viikon aikana tullut neulotuksi valmiiksi kolme paria. Yksi pari näistä sukista lähtee lämmittämään pieniä varpaita Venäjän lastenkotiin. (kuten jo tuolla kuvan yhteydessä mainitsinkin)

959155.jpg
nyt tämä kuvakin kyllä valehtelee paljon! värit ovat oikein ihanan kirkkaat ja pirteät.Ja tuo, mikä näyttää vähän lohenpunaiselta(?) on oikeasti kauniin kirkas oranssi.

Lisäyksenä tähän loppuun, että kameramme ei suostunut solmimaan yhteistyösopimusta kanssani. Ilmeisesti sekin vetelee jo viimeisiään, vaikkei ole kuin n. 4 vuotta vanha. Täytyneen ryhtyä katselemaan uusia digikameroita.. Näin ollen jouduin tyytymään varakameraan, jota juuri ja juuri osaan jotenkin käyttää. Päivämäärät on kuvissa taasen ihan pyllyllään ja kuvat ovat tummia, mutta sainpa edes jonkinlaisia kuvia teillekkin näytettäväksi :) Käytetään mielikuvitustamme, niin ehkä silloin näemme kuvatkin kirkkaassa väriloistossaan ;)

936860.jpg               881871.jpg


Lisäys: Laskin, että olen neulonut viidessä viikossa 8 paria sukkia, joka koostuu siis:
2 paria naisten sukkia
1 pari miesten sukkia
4 paria vauvan sukkia
1 pari pienet n. ½ vuotiaan sukat

Neulottavana vielä sukat:
- mummolle
- anopille
- veljelle (toinen sukka on jo valmis ja toinen aloitettu)
- eräälle "salaiselle" kohteelle. (hän tietää blogistani, joten en voi mainita julkisesti, kuka hän on ;)