Nyt sain helmikuun kunniaksi inspiraation tuhota jämälankapussini sisältöä. Mielessäni on jo kauan ollut, et haluan tehdä jämälangoista toisetkin sukat, kun niistä ensimmäisistä sit tuli, kaikista epäilyistäni huolimatta, lähestulkoon yhdet lempisukistani.

Tässä siis ne aiemmin valmistuneet:

Onneksi näistä oli kuva tallessa, sillä nykyään niistä kyl huomaa, et niitä on pidetty, ja paljon!

Noissa sukissa on mieltäni kaihertanut yksi "vika" ; olishan se ollut mukavampaa, jos sukat ei olis noin identtiset keskenään.. Ainut poikkeavuus noissa sukissa löytynee varresta, jossa siis on erilaisuutta..

Mut kuinkas kävikään? Uudet sukat saivat samaisen Pinja-neuleen pintaansa ja tältä ne nyt sit näyttää:

Varsi on pitempi, kuin ensimmäisissä jämälankasukissa, mut miten se vaan onkaan NIIN vaikeaa neuloa kaksi sukkaa, jotka ei olisi selkeesti samanlaiset?? Näköjään se vaan on. Vaikeaa nimittäin.. Varsissa on seiskaveikan jättiraitaa, jonka sit menin vaa´alla jakamaan suht saman kokoisiksi nöttösiksi. Jalkaterissä olevat lila sävyinen raitalanka ja vihreä-oranssi sävyinen raitalanka ovat ystäväni käsinvärjäämiä. Noista on neulottu joskus muinoin sukat ja kummastakin jäi sit yli ärsyttävän kokoiset nöttöset. Koska lanka oli niin ihanan pehmeää ja mukavaa neulottavaa, halusin nekin jakaa vaa´an avulla suunnilleen samanpainoisiksi keriksi. Ja vaikka voisi luulla, et olisin muitakin värejä jaannut tasan, niin ei. Niitä pikkuisia keriä vain sattuu majouttumaan meille.. Alimmaisen sukan kärjessä oleva vaalea kirjavalanka on muuten yhdistelmä valkoista seiskaveikkaa ja lidl:n punakirjavaa lankaa kimpassa neulottuna. Kivan tuntuinen yhdistelmä..

Noissa siis käytetty jämiä, lähinnä seiskaveikkaa, mut jokunen muukin tuntemattomaksi jäänyt nöttönen joukosta löytyy. Puikkoina oli 3.5 bambut. Koko 38-39 ja nämä siis jäävät itselleni; ehdottomasti :)

Noissa sukissa oli tavoite mukana. Halusin, että ne valmistuisivat ennen vauvan syntymää, ja siinä siis onnistuin :) Nyt tosin oikeasti toivon jo vauvan syntyvän. Olo on pikkuhiljaa tullut turhautuneeksi tähän ainaiseen odottamiseen. Nyt kun on kuitenkin jo rv 40+6

 

** **

Kiitokset teille, jotka jätitte puumerkkinne käynnistänne :)

En minäkään ole kirjoneuleista juurikaan tykännyt, niissä kun menee aina langat solmuun, tai sit tulee liian kireetä. Pikkuhiljaa olen oppinut pitämään käsialan suht löysähkönä ja puikkokoko on vaihtunut kirjoneuleissa hivenen isompaan.. Kyllä siihen sit tottuu, kun kivan mallin löytää :)

Mukava oli myös kuulla, ettei me olla ainuita, joita ei pidetä niin fiksuina, etteikö vauvan syntymästä sit osattais ilmoittaa sukulaisille ja tuttaville..

 

Kirjoneuleista viel sen verran, et sain myös ne vuoden toisetkin kirjoneulelapaset valmiiksi. Niistä tuli tämännäköiset:

Vihreä on Jussia ja punertava raita seiskaveikkaa. neulottu bambuisilla 3,5 nro puikoilla..

Ja epäilijöille viel tämäkin kuva:

Eli kyllä, mä oikeesti olen neulonut jo toisenkin parin tuolla samalla kuosilla tänä vuonna, ja vasta helmikuu menossa :) Äitilläni oli synttärit jo tammikuussa, mutta koskapa olimme vatsataudin kourissa, eivät he meitä sit halunneet kylään sairastuttamaan. Kävin viimeviikonlopulla äidinluona kyläilemässä ja annoin hänen valita synttärilahjansa. Joko jompikumpi noista lapaspareista, tai sit ne punasävyiset Olga-kuvioiset lapaset. Äitini katsoi lapasia vain hetken ja nappasi nuo vaaleamman vihreät, eli siis helmikuussa valmistuneet lapaset. Ne kuulemma sopisivat hänen takkinsa väriinkin :)

Nyt kuitenkin toivotan kaikille oikein ihanaa viikonloppua ja tämän kuvan myötä:

Oikein ihanaa ystävänpäivää ja laskiaissunnuntaita :)