Niin sitä vaan sujuvasti meni kuukausi ilman yhtäkään päivitystä. Käsitöitä on silti kovasti tehty. Niin ja päivien rytmitkin on hetkellisesti päässeet vaihtumaan, kun mä menin suostumaan menemään sijaiseksi töihin. Mun piti olla 1½ viikkoa töissä, mut kuinkas sitten kävikään? Nyt on jo viides viikko menossa. Toki välillä olen ollut "lomallakin", eli toisinsanoen työttömänä, mut niitä päiviä sit onkin osannut kunnolla arvostaa, kun on saanut olla kotosalla oman pienen murusen kanssa. 

Mutta jottei tästä se tärkein unohtuisi, eli käsityöt, niin mennäänpä asiaan :)

Tuttavaperheeseemme syntyi pieni keskostyttö (jo) marraskuussa ja lupasin tehdä pienelle prinsessaiselle lahjaksi yhden myssyn. Siitä se ajatus lähti ja mopokin pääsi karkaamaan käsistä ;)

Pahoittelen kuvan huonoa laatua, otin kuvan marraskuisena iltana auton takapenkillä kamerakännykällä, jossa siis ei ole salamaa..  Ylin pipo on pinja-kuviota. Yritin löytää ko mallineuleen ohjeen, mutten siihen päässyt käsiksi :( Tässä kuitenkin ko malli :) Lankana tuossa vaaleanpunaisessa myssyssä on Anttilasta aikoinaan ostettu minni (vai minnie?)-lanka. Alhaalla oikealla oleva myssy on tehty lilasta ja vaaleanpunaisesta minnie-langasta ja kuviona oli lapasissakin käyttämäni kuvio, joka oli Novitan lehdessä syksyllä.. Se siis oliTicotico-sukissa :) Vasemman puoleinen myssy on neulottu tennessee-langassa, ja neulekuviona samainen kuvio, kuin edellisessäkin. Myssyt olivat kelvanneet pienelle prinsessalle sekä vanhemmilleen ja olivat kuulemma olleet käytössäkin :) Jäivät kuitenkin pian pieniksi pienen pään kasvaessa pienen tytön mukana.

Lapasvillitys tuntui iskeneen muhun kunnolla. Lapasia on syntynyt muutaman kuukauden sisällä paljon! Neuloin äidilleni harmaat  lapaset (samaisella ticotico-sukista nappaamallani mallilla)  isoveli-langasta

pojallemme nalle colorista tumput makkaralapasten mallilla (oma malli)

 

 Viimeisin lapaspari oli kälylleni synttärilahjaksi neulomani lehmälapaset:

 

Pahoittelen jälleen heikkoa kuvanlaatua, kamera jäi kotiin ja kun mökillä nämä lapaset saajalleen lahjoitin, oli pakko turvautua puhelimen kameraan...

Näiden lapasten teossa, tai oikeammin suunnittelussa, käytin ensimmäistä kertaa elämässäni millimetripaperia. Piirsin kuviot siihen ja siirsin ruutu kerrallaan kuvion ruutupaperille, josta kuvion seuraaminen oli huomattavasti helpompaa ja silmäystävällisempää, kuin pienen pienistä millimetrin kokoisista ruuduista katsominen ;) Noudatin melko orjallisesti kuviota ensimmöisessä lapasessa, mutta koska en halunnut symmetrisiä lapasia (eihän ne lehmätkään täplineen ole symmetrisiä), tein oman mieleni ja mielikuvitukseni mukaisen kuvion jälkimmäiseen lapaseen. Lahjansaaja tuntui olevan mielissään lapasistaan ja lupasi palauttaa poikansa lapaset takaisin poikansa käyttöön ;)

 

Huomasin ensimmäistä kertaa, että on olemassa jämäkuu ja jämäblogi. Mietin kyllä kyseiseen tempaukseen liittymistä, mutta jätin sit kuitenkin tempauksen väliin. Siltikin nyt on menossa oikea jämätyö. Kaivoin lankakätköistäni vihreää ja punaista polkkaa ja valkoista seiskaveikkaa ja niistä rupesin tekemään itselleni sukkia (!!!) Toinen sukka on jo valmis, ja toinenkin jo kantapäässä. Sukkiahan ei koskaan voi olla liikaa (nimim. vain 20 paria sukkia omistava). Ja luulen muuten, et noista tulee yhdet lempisuksistani, aivan ihanat siis :)

Niin ja nyt muistin, et sainhan mä tosiaan sen yhden jo ufoutumista uhonneen ikuisuusprojektinkin valmiiksi. Eli siis sukat, jotka aloitin hiukan, olikohan viikkoa ennen, poikani syntymää. Jep. Reilu vuosi niiden tekemiseen meni! Olin niitä silloin ajatellut tehdä itselleni, mut tuli niin totaali plääh-olo, etten vaan jaksanut niistä innostua. Ovatpa sit lahjaksi menossa jollekkin, joskus.. Lisään kuvan ja sukkien koon myöhemmin, kun saan aikaseksi valokuvata ne.

Koko n. 38 ja menivät lahjaksi siskolleni :)

Mukavaa viikkoa kaikille lukijoille :) Kyl täällä hengissä ollaan, ja neulerintamallakin tapahtuu, vaikka hiljaiselosta ei sitä uskoisikaan ;)