On se vain jännää, miten sitä ennen tuli kirjoiteltua tänne usein päivityksiä, mut nykyään sitä vain tulee päivittämään aina vain harvemmin.. pahoittelen.

Ilmoittauduin taasen sukkasatoon. Nyt oli jo kyseessä kolmas vuosi :) Ja ei kyllä tarvinnut pahemmin edes harkita, osallistunko, vaiko enkö. Niin mukavaa on ollut vuosien saatossa, et pakko oli mukaan rynnätä :) Niin sanotun harjoituslähdön otin jo. Olikohan se elokuun alkua, kun piti käydä ostamassa uusi raitalanka, ja sukathan siitä oli mielessä. Mut koskapa itselläni niitä sukkia on ihan ..hmm.. sopiva määrä (koskaanhan ei villasukkia voi olla liikaa, eihän?), niin päätin neuloa sukat joulua ajatellen äidilleni. En ole ihan varma, mitä mieltä äiti mahtanee olla noista väreistä, mut uskoisin niiden hänelle kuitenkin kelpaavan :) Tässäpä siis todistusaineistoa:

Lankana siis seiskaveikan jättiraita, puikot olivat nro 3.5 ja bambupuikoilla siis nämä tikuttelin. Painoja en viel tiedä, kun sukat ovat vielä (vaikka kuvasta toisin voisi ymmärtää) päättelemättä, pingoittamatta ja siis myöskin punnitsematta.

Omalle vauvalle en ole tietoisesti vielä alkanut mitään neulomaan, mut pieniä sukkia on silti tulossa. Kesän aikana neuloin kaksi pientä sukkaa, kumpikin siis eri mallisia ja niille on parit tilauksessa. Eli jospa ne saisin valmiiksi ennen sukkasadon alkua, niin voisin aloittaa sadonkorjuun "puhtaalta pöydältä". :)

Ja vaikka tiedän, että mulla on lankaa ainakin tarpeeksi, niin olihan sitä pistäydyttävä LIDL:ssä katsastamassa langat, joita heille oli myyntiin tullut ja siihen tuli sorruttua. Niin meille matkusti yhteensä 600g saksalaista sukkalankaa, joka on siis ohutta (hui, mitenhän selviydyn..) ja tuntui kyl hiplaillessa oikein ihanalta, pehmeältä ja hyvältä langalta :) Mut ne langat saavat vielä odotella sukkasadon alkamista.

 

Lankaa oli siis sini- ja punasävyisinä. Jokaisesta paketista löytyi vielä hauska sukanteko-ohje :)

..jossa oli myös sukkataulukko lankaa varten :)

 

Nyt on puikot teroitettuna, ja langat valmiina (se mun lankaa täynnä oleva rahikin) joten lähtölaskenta sukkasatoon voi alkaa. Siihen tosin menee viel muutama päivä, mut lähtöviivalla ollaan :)

Mukavaa alkavaa syyskuuta kaikille :)

 

Edit:

Miltein unohtui, viime viikon lauantaina kävin konsertissa, jossa lauloivat Juha Tapio ja Johanna Kurkela. Mukava oli tunnelma isossa teltassa ja paljon oli väkeä. Ja ei todella kaduttanut tuonne meno :)

Ja perjantaina näin ihan livenä piispa Eero Huovisenkin :)