Niin vaihtui jälleen kuukausi ja kovaa vauhtia lähenee jo joulukuukin.  Muistin viileiden kelien saavuttua, etten ole vielä muistanut kertoa, että onnistuin jo ennen muuttoamme ylittämään itseni ja neulomaan pipon. Jep. Koskaan ikinä aiemmin ei ole mun puikoilta pipoja syntynyt. Joistakin voi olla koomista (niin minustakin), että niinkin yksinkertainen juttu, kuin perus pipo, vaati sen, että mun oli oikeesti käytettävä siihen ohjetta

Pipon neulomisen aloitin jo joskus alkuvuodesta, olisko ollut helmi-maaliskuun tietämissä, kun poikamme oli ihan pienen pieni. Viimein sit elokuussa otin itseäni niskasta kiinni ja pipon sain neulottua loppuun :)

Miten yhden pipon kuvaaminen voikaan olla NIIN haastavaa, kun sen pistää pienen puuhakkaan poikalapsen päähän ;)

Pipo on siis kokoa vauva , lankana novitan marjaretki, mustikka , Puikkoina 3.5 bambut. Puntarilla en pipoa käyttänyt.

Ohje löytyi täältä

Lupasin myös kuvia sukkasadon tuotannosta.

Eli näistä sukista tuo toinen sukka on sukkasadon tuotosta :) Näissä sukissa löytyy kantalapusta helmineuletta. Varsi 1o1n joustinta.

Kuten jo aiemmin sanoin, liikkuvaisen lapsen päällä neuleiden kuvaaminen on haastavaa :)

Eli näissäkin kuvissa toinen sukka on sukkasadon tuotosta. Näissä sukissa kantalappu tehty ainaoikeella neuloksella..

2 sukkaa = pari :)

 

Muuton myötä jouduin luopumaan myös meillä säilytyksessä olleesta ompelukoneesta. Siskoni ilokseni lainasi omaa konettaan, niin sain kaivaa kankaat esille ja pääsin pitkästä aikaan ompelemaan :)   Ennen lapsen siirtymistä kiinteeseen ruokaan, sitä tulee ajatelleeksi, että 5 ruokalappua riittää hyvin, eikä varmasti lisää lappuja tarvittaisi. Niinpä niin. Mutta kun  kiinteät on aloitettu, saakin huomata olleensa väärässä. On toki päiviä, jolloin voi useamman päivän käyttää samaa ruokalappua. Mutta on päiviä, jolloin ruokalappua voisi vaihtaa uuteen joka ruokailun välissä :D Niinpä siis leikkelin kankaista äitiyspakkauksessa tullutta ruokalappua kaavana käyttäen uusia lappuja ja pääsin ompelemaan. Kanttinauha tosin pääsi loppumaan kesken, joten sain vain kaksi lappua ommeltua valmiiksi.

vanha pöytäliina pääsi uusio käyttöön :)

Tämän ihanan retron kankaan löysin joskus aikoja sitten kirppikseltä. Tämä on ollut joskus lasten lakana. En jaksanut laittaa toista kangasta tähän mukaan, joten pestään sit tiuhempaan :)

 

Eilen nautiskelin ihanasta pimeästä syysillasta ja laitoin muutamia kynttilöitä parvekkeellemme palamaan tunnelmaa tuomaan..

Syksystä parasta on nuo pimeässä lpistavat, tunnelmaa tuovat kynttilät sekä kaunis väriloisto puissa ja pensaissa. Kun puissa ei enään ole lehtiä ja on kylmää, märkää ja pimeetä, niin sit ei syksy enään ole niin kivaa..

Tänäänkin sain nauttia ihanista pienen poikani hymyistä ja jokelteluista. Näiden kuvien myötä toivotan teille kaikille oikein ihanaa viikonloppua ja tunnelmallista syksyä :)

 

 

 

p.s. Jätäthän puumerkin käynnistäsi, niin tiedät ketkä täällä viel jaksaa vierailulla käydä :)

 

****

Niin ja uusi sivupohja on täältä

Ja sukat kuuluivat tietysti tänne: