Kuukauden sisällä on syntynyt sukkia useammatkin. Päätin tuhota jämälankakeriä ja siitä syntyikin kahdet nilkkasukat. Vielä olisi pieniä jämäkeriä jäljellä ainakin yhtiin nilkkasukkiin, isompia vajaita keriä löytyisi useammankin sukkaparin verran ;)

 

Omien sukkien neulomisen lomassa neuloin myös pojalle sukat syksyksi. Tarkoitus oli tehdä niistä hiukan isot, jotta syksyllä olisivat sit sopivat. Mutta niin ne vaan tuli jo nyt miltein sopivan kokoisiksi, on niissä peräti n. 1cm kasvunvaraa ;)

Nämä näytävät valtavilta, mutta ovat kuitenkin kooltaan n. 20-21 (1½v)  

Novitan marjaretki mustikka ja kolmosen bambut. Päällä joustinta 2o1n

 Syksyksi pitänee tehdä toisetkin sukat, mut jos saisin niistä himpunverran vielä isommat. Syksyllä puhaltaa uudet tuulet ja voi olla, etten jaksa tai ehdi niin paljoa neulomaan. Sain nimittäin kolmen kuukauden sijaisuuden ja aloitan työt elokuussa, jolloin pieni miehenikin saa opetella päiväkodin rytmiin. Hiukan jänskättää, muten tuo päivähoidon aloitus menee, mut toisaalta lapsemme on niin sosiaalinen jätkä, et tuskin edes huomaa äidin olevan töissä ;)

**

Aiemmin kerroinkin, että liityin KyJy:n. Tarkoituksena olisi siis aloittaa 24 uutta työtä ajalla  24.6.-10.8.2011 ja valmiiksi ne pitäisi saada viimeistään 24.12.2011. Jokaiseen työhön pitää käyttää lankaa vähintään 50g tai 250 metriä. Joku kanssaneuloja (en nyt muista kuka) oli laskenut, että neuleita pitäisi aloittaa joka toinen päivä, jotta olisi ajallaan kaikki 24 työtä aloitettu.

Mulla on nyt töitä aloitettuna neljä ja viisi päivää on KyJy ollut käynnissä, eli hyvältä näyttää-vielä :)  Lisäsin tuonne oikeaan reunaan laatikon, josta on helppo seurata aloitettuja töitä. 

Tänään napsin kuvia aloitetuista KyJy-tekeleistäni:

nro1. Sukat seiskaveikasta. Varressa Olga-kuviointi, terässä 1o1n joustin koko n.39 aloitettu 24.6.2011

 

Ja kuten kuvastakin näkyy, toinen sukka valmiina, toinen vasta alussa..

nro2. neliskulmainen Fifi-huivi Red heart Mozart Color (90%akryyli,10%mohair) aloitettu 27.6.2011

Musta tuntuu, et olen onnistunut neulomaan tähän jo muutamia virheitä. Opin jo tästä neuleesta muutaman asian. 1.) tätä ei voi neuloa sillon, kun lapsukainen on hereillä ja juoksee tekemään pahuuksiaan nimim. kerran lanka jo katkennut ja ohjeessa useammankin kerran sekoillut. Lanka on ohutta ja sen verran karvaista (mohair), ettei sitä pysty purkamaan. Ja varmasti en aloita alusta ;) ja 2.) tätä neuletta on tuskaista neuloa näillä helteillä! taidan suosiolla jättää huivin valmistumisen syksymmäksi :)

nro3. Palmikkolapaset isoveli-langasta nelosen puikoilla aloitettu 27.6.2011

Kuva otettu puolenpäivän aikoihin, nyt on eka lapanen jo miltein valmis (kärkikavennukset ja peukku puuttuu) Nämä tulee itselleni villakangastakkini kanssa käytettäväksi :)

 

nro4.Sukat seiskaveikasta. aloitettu 27.6.2011

Mirka Johansson suivaantui taannoisesta Kelan päätöksestä olla lahjoittamatta 100-vuotta täyttäneille lahjaksi torkkupeittoja. Hän pisi talkoot pystyyn, jotta 100-vuotiaat saisivat lahjakseen kansalaisten neulomat sukat. Nyt sukkia on jo tullut tarpeeksi tänä vuonna 100-vuotta täyttäneille. Sukkia tuli niin reilusti ylikin, että yli 100-vuotiaatkin saavat omat sukkansa. Nyt kerätäänkin sukkia ensivuonna 100v. täyttäville ja ne pitäisi toimittaa elokuun loppuun mennessä perille. Niinpä näillä sukilla tulee olemaan "kiire", etteivät joudu odottamaan vuoden loppuun :) Vielä on hiukan epäselvää jopa minullekkin, tuleeko näihin raitoja, vai jäävätkö yksivärisiksi. (itselle muistiin silmukoita 16/puikko ja 3.5 bambut)

 

Yritän päivittää tuonne sivussa olevaan laatikkoon uusia KyJy aloituksia, vaikken siis päivittäisi muutoin niin useasti :)

 

Muistattehan käydä osallistumassa arvontaan :)

 

Aurinkoista ja lämmintä kesää kaikille!